A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Поради батькам щодо дистанційного навчання

Дата: 20.10.2021 11:41
Кількість переглядів: 107

Поради батькам щодо дистанційного навчання під час карантину

Сподіваюсь, що багато з вас вже увійшли у колію дистанційного навчання, але якщо досі виникають складнощі, то ця стаття саме для вас.

Важливо розуміти, що карантин – це не канікули. Тому, робочий день учня має максимально походити на звичайний день в навчальному закладі за насиченістю. Тільки тоді повернення до навчання не буде стресовим і пройде комфортно.

Як же зробити так, щоб не зіпсувати стосунки у родині і не порушити психологічну атмосферу в домі

1.  Треба продовжувати лягати спати, прокидатися, харчуватися і гуляти в один і той час.

2.Не переносити свої тривоги та страхи на дитину. Вони швидше адаптуються до нових умов, тому вам не варто постійно говорити їм про свої переживання. 

3.Якщо в дитини є певні інтереси або улюблені предмети, можна рухатись у напрямку розвитку знань у цих конкретних сферах. 

4. Обрати робоче місце підліток має собі сам. І байдуже, де це буде, ставтеся з розумінням. Адже це також може вплинути на подальший успіх.

5. Надихайте дітей власним прикладом, адже їм важко заставити себе працювати коли батьки лежать перед телевізором. І це буде геніально – якщо ви всядетесь або разом, або кожен у своїй кімнаті і будете слухати лекцію або працювати, але не лежати.

6. Потрібно дитину заохочувати. Ваші заохочення та уважність показують дитині, що ви пишаєтесь її роботою і її зусилля не залишаються непоміченими (щось купити, кудись пустити, щось дозволити).

7. Об’єднати батьків у групу (наприклад viber), де будете ділитися корисними ресурсами та досвідом. При цьому в дітей може бути власна група (однодумців, однолітків, друзів), де вони зможуть ставити запитання, допомагати один одному вирішувати завдання, ділитися враженнями тощо.

8. Однак пам’ятайте: чим дорослішою є дитина, тим більше вона має займатися самостійно. Варто підключатися до їх занять лише за потреби. Підлітки цілком здатні самостійно опановувати матеріал, здавати тести та організовувати своє навчання. Тож створіть дитині такі умови, в яких вона буде відчувати свою відповідальність за навчання.

Наразі хочу побажати вам рівноваги і душевного спокію, навчитися жити якомога ефективніше в умовах що склалися, перемагати обставини і залишатися людьми.

Здоров’я вам і вашим родинам!

Психологічна служба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора