A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

10 ПОРАД ЯК СТАТИ ЩАСЛИВОЮ ЛЮДИНОЮ

Дата: 30.03.2021 13:28
Кількість переглядів: 123

 

Як стати щасливою людиною?. Конфуцій вважав, що у цьому – і є сенс життя, адже «людина народжена для щастя, як птаха для польоту».

Не секрет, що для кожного рецепт, як стати щасливою людиною – свій. Проте є загальні поради та правила, які допоможуть вам у цьому. Їх вивели психологи на основі численних досліджень та спостережень.

Отже, дотримуйтеся наступних 10 простих рекомендацій.

 1. Вдячність.Завжди акцентуйте увагу на тому хорошому, що вже є у вашому житті. Перед сном можна помолитися та подякувати Богу за все, що у вас є – рідних, близьких, роботу, та все, що трапилося за день. Іноді ми просто не помічаємо, скільки прекрасного уже є в нашому житті. Це – один із найпростіших способів, як стати щасливою. Крім того,постійно висловлюйте вдячність іншим людям. Доведено, що це дуже сильно покращує стосунки. Часто дякуйте рідним і близьким. Подякуйте дитині, яка поприбирала та чемно поводилася. Дякуйте друзям і навіть незнайомим людям (продавцям, таксистам і т.д.). Крім того, на думку езотериків,саме вдячність притягує в наше життя все більше благополуччя.

2.Щоденник успіху. Щодня ввечері записуйте свої успіхи та приємні речі, що трапилися за день. Це теж допоможе зосередитися на позитиві та відчути додаткову радість від сьогоднішніх перемог. Навіть якщо вам просто вдалося встати сьогодні трохи раніше чи встояти перед певною спокусою – це все одно маленький успіх, тож похваліть себе і запишіть це.

3. Визначте параметри свого щастя.У кожного щастя – своє. Комусь подобається багато подорожувати, а комусь – проводити побільше часу вдома, у затишку. Продумайте всі нюанси. Скільки часу ви хочете присвячувати роботі, для того, щоб бути щасливою? Яка це має бути робота? Скільки часу ви хочете присвячувати собі, а скільки – сім’ї? Якими мають бути ваші стосунки з близькими, щоб ви були щасливими? Який розпорядок дня вам потрібен для щастя? Чітко визначте все це для себе і розпишіть.

4. Визначте, що приносить вам радість. Ви можете написати довгий список всього, що вам приносить радість і регуляно переглядати це. Наприклад, шоколад, прогулянки, зустрічі з друзями в кафе, перегляд романтичного кіно з коханим, ванна з піною, і т.д.

5. Плануйте радість.Радісні події деколи бувають спонтанними. Проте, якщо хочете стати по-справжньому щасливими –плануйте свою радість! Наприклад, внесіть у свій розпорядок дня пункти із попереднього списку радісних для вас речей. І вставляйте у свій розпорядок. Таких пунктів у вас має бути не менше п’яти за день. Поставтеся до цього відповідально: якщо вирішили прийняти ванну, то більше ніякі насущні проблеми не мають вас відволікати.

6. Контролюйте своє життя.Психологи за численними дослідженнями виявили, що один з головних способів,як стати щасливою людиною – це відчувати, що ви самі контролюєте своє життя. Тож «плисти за течією» — не ваш варіант. Не варто впадати у крайність та намагатися контролювати абсолютно все. Але ви повинні знати, що в загальному керуєте своїм життям самі: у вас є ціль та план, як її досягнути, ви знаєте, до чого прагнете та робите щось для цього.

7. Акцентуйте увагу на хорошому.Це – дуже важливо. Якщо ви будете постійно думати про погане, то відповідно почуватиметеся. Насправді ж щастя – це такий же навик, як біг та сила волі, тож його можна і треба тренувати. Спочатку вам доведеться змушувати себе вірити в краще і концентруватися на позитиві – бути вдячними, цінувати успіхи та робити для себе приємні речі. Проте згодом це стане хорошою звичкою.

8. Оточуйте себе приємними людьми та речами. Навколо вас завжди має бути гарна атмосфера. На робочому місці мають бути ті речі, які вас радують та надихають. Вдома – чисто та затишно. Виглядайте гарно самі. У вашому оточенні краще залишити щасливих людей, які заряджають вас позитивом і цілеспрямованістю.

9. Майте ціль. За тими ж дослідженнями психологів, люди, які мають ціль, почуваються щасливішими. Це – один з головних елементів контролю за власним життям. Якщо ви до чогось прагнете, отже, ви живете, рухаєтеся вперед та вдосконалюєтесь.

10.Робіть добро.Насправді робити приємні речі варто не лише для себе, а й для інших. Відомо, що це дає дуже сильний заряд щастя та радості. Пожертвуйте непотрібний одяг дитячому будинку. Порадуйте коханого романтичною вечерею-сюрпризом. Зробіть невеликий подарунок подрузі. Все це вернеться до вас сторицею у вигляді позитивних емоцій та загального відчуття щастя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора