A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Андріївські вечорниці

Дата: 18.12.2019 13:55
Кількість переглядів: 371

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові до української спадщини, повертається до традицій свого народу.
День Андрія - одне із свят, яке завжди святкували наші батьки, діди, прадіди. Відзначають його 13 грудня і вважають днем пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових - Андрія Первозванного.
Цей день є одним із найцікавіших і найтаємничіших, коли відбуваються заклинання й угадування майбутнього. Вечорниці на Андрія присвячені веселощам, іграм, музикам, обрядовим церемоніям і забавам. Невід’ємним компонентом цього свята є всіляке ворожіння, насамперед ворожіння про шлюб.

Діти та вчителі нашої школи також не залишились осторонь цього дійства. 13 грудня у школі було проведено вечір відпочинку "Андріївські вечорниці", який був організований педагогом-організатором Довженко Т.С.  Захід потішив чудовою організацією: піснями, віршами, танцями, обрядами. 

Перед нами ожили українські вечорниці в ніч на Андрія. В гості прийшли дівчата і хлопці. І почалися веселощі. Лунали народні пісні,коляди. Найцікавіший момент – ворожіння. Діти розповідали про традиції святкування українських вечорниць.
Панувала незвичайна аура. Кожен прагнув докласти якомога більше зусиль, щоб Андріївські вечорниці запалили маленький вогник у душі гостей та учасників. 
Хочеться подякувати учням-учасникам і вчителям, які подарували справжнє свято. Адже, саме завдяки таким заходам, відроджуються українські традиції, звичаї, та міцніє зв’язок поколінь.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора