A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Робота учнівського самоврядування Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів

Дата: 16.11.2018 14:02
Кількість переглядів: 252

Робота  учнівського самоврядування Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів

Формування ініціативної, здатної приймати свідомі рішення особистості неможливе без широкого залучення учнів до управління шкільними справами через участь в органах учнівського самоврядування.

Сьогодні учнівське самоврядування можна розглядати як форму творчої співпраці вчителів і учнів, як спосіб виявлення організаторських та виконавських здібностей і можливостей учнів у різних видах діяльності, спілкування та відносин, як один із методів формування в колективі громадської думки та вироблення управлінських навичок і вмінь.

Учнівське самоврядування забезпечує комплексний виховний вплив на учнів шляхом їх залучення до усвідомленої систематичної участі у вирішенні важливих питань життя класу та школи.

Учнівський комітет діє на підставі Статуту та Положення про учнівське самоврядування.

    Педагогічний колектив консультує діяльність учнівського самоврядування, акцентуючи увагу учнів  на підвищення якості навчання, зміцнення свідомої дисципліни, реалізацію вимог режиму роботи школи, організацію позакласної виховної роботи,  розвиток творчої самодіяльності учнів.

   Учнівський комітет є виконавчим органом учнівського самоврядування, його головне завдання - активно сприяти становленню згуртованого колективу однодумців вихованню свідомої дисципліни та культури поведінки учнів, відповідального ставлення до навчання, дорученої справи, розвитку ініціативи та самостійності дітей.

Учнівський комітет  у нашій школі організовує облік відвідування навчальних  занять, контролює виконання учнями режиму дня,  прибирання класних кімнат та спальних приміщень школи, благоустрій шкільної території, участь школярів у ремонті меблів, поточному ремонті приміщень.

Вищим органом самоврядування є  загальношкільні збори, які вирішують важливі поточні  справи шкільного життя. В склад учкому входять учні, яких рекомендують класні збори.

 

Шкільне самоврядування в нашій школі це - учнівський комітет, до складу якого входить 6 секторів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора