A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Тиждень булінгу

Дата: 27.09.2019 14:31
Кількість переглядів: 295

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно один одного.

  Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг.

 Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей.  Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною

  Метою нашої роботи було попередження булінгу, а саме жорстокості та насильства серед підлітків, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі; ознайомити педагогічних працівників з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

  Упродовж тижня роботи з учнями,  були проведені  різні  заходи: ігри, тренінги, заняття, виховні години,бесіди, флешмоб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора