A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2019 15:12
Кількість переглядів: 330

Мова - духовний скарб нації. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Мова — найцінніший дар нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те найцінніше, що живе у наших серцях.

21 лютого у школі відзначили Міжнародний день рідної мови.

    Так, було проведено зібрання з нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови, єдиний тематичний урок  у 1-11 класах «Відкрий, о рідна моя мово, свої скарбниці золоті». Учні мали змогу поринути у багатий світ краси рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Учителями словесниками організовано виставку тематичних шкільних газет і плакатів «Скарбниці мови рідної», педагогом-організатором проведено флешмоб «Велична, щедра і прекрасна рідна мова…».

       У шкільній бібліотеці була оформлена викладка літератури  «Українська мова – мова Тараса і наша», яку  підготували спільно зі шкільною бібліотекою вчителі-словесники.

       Учителі української мови й літератури провели мовні вікторини: «Як ми говоримо», «Мовна скарбничка», «У світі цікавих слів і висловів», інформаційний диктант «Мова в житті народу».

      У фойє школи оформлено «Стіну наголосів», де учні мали можливість повторити для себе правильність вимови слів. Серед учнів 2-11 класів пройшов шкільний конкурс-фестиваль «Парад талантів» присвячений Міжнародному дню рідної мови».  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора