A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Наказ про підсумки проведення Всеукраїнського місячника  шкільних бібліотек

Дата: 13.11.2018 15:17
Кількість переглядів: 4500

 

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ

ІМЕНІ ГЕРОЯ РАДЯНСЬКОГО СОЮЗУ І.М. СЕРЕДИ

 

    НАКАЗ

             20.10.2018                                  смт Велика Писарівка                                №139-ОД

 

 

Про підсумки проведення Всеукраїнського місячника  шкільних бібліотек

 

Сучасну школу неможливо уявити без інформаційного простору, який створюється за допомогою бібліотечного комплексу. Бібліотека стала центром, де забезпечується доступ до різноманітної інформації. Бібліотекар школи надає методичну, практичну, індивідуально та професійну допомогу учням, вчителям, батькам у підборі навчального матеріалу. Бібліотека школи обслуговує 551 читача. Наша шкільна бібліотека містить фонд підручників, який зберігається у книгосховищі окремо від книжкового фонду.

З 1 жовтня 2018 року по 31 жовтня 2018 року в школі проходив місячник шкільної бібліотеки. Шкільний бібліотекар Сіденко Г.І. провела між класами змагання на краще збереження підручників та провела бесіду про збереження навчальної книги. Шкільні активісти разом з шкільним бібліотекарем перевіряли підручники, вимагали від учнів підклеїти, обгорнути і знову принести на перевірку ті підручники, які мали на то потребу. Після рейду перевірки були підведені підсумки огляду-конкурсу у кожному класі і взагалі по всій школі. З учнями початкових класів бібліотекар та активісти проводять велику роботу щодо виховання культури читання учнів-читачів. Різноманітна діяльність педколективу і бібліотекарів була спрямована на виховання в учнів бережливого ставлення до підручника і книги взагалі. В наслідку цієї діяльності все більше учнів прилучається до літератури, вчаться берегти книгу, поважати працю тих, хто її створює.

Читацький актив та шкільний бібліотекар протягом місячника проводили бібліотечні уроки в молодших класах. Молодші школярі після проведення бібліотечних уроків краще орієнтуються у великому океані книжкового світу. Спільно з активом читачів були проведені такі бібліотечні уроки:

  • Бесіда „Криниця людської мудрості” (4-Б кл.);
  • Літературна подорож „Казковий світ  Василя Сухомлинського” (4-А кл.);
  • Інформаційний вісник „Твій помічник – бібліографія” (9-11 класи)

Було організовано виставку творчих робіт учнів «Мозаїка творчих ідей», діяли книжкові викладки «Великий педагог, великий Добротворець», «Від книжки до творчості».

Навчити школярів любити книжку – завдання бібліотекарів і педагогів школи. Тому велика увага приділяється виробленню навичок користування бібліографічною інформацією, вихованню культури читання. Спільно з активом випускали інформаційні бюлетені на нову літературу.

Сьогодні нашу школу неможливо уявити без сучасного інформаційного простору, який створюється за допомогою бібліотечного комплексу. Бібліотекар навчає читачів користуватися джерелами інформації, орієнтуватися у підборі літератури з певної теми.

З метою залучення дітей до читання та розширення можливостей використання книги шкільна бібліотека підтримує тісний зв’язок із районною дитячою та дорослою бібліотеками.     

Бібліотекар школи Сіденко Галина Іванівна - постійний гість в класах, де проводять масові заходи по улюблених творах українських поетів. Школа і бібліотека виступають як однодумці щодо творчого читацького розвитку учнів. Ось чому так важливо бібліотекарю разом із педколективом прилучати учнів до вдумливого читання книги, виховувати в них потребу поповнювати свої знання, поширювати свій кругозір. Багато нового учні дізналися під час таких заходів, які були проведені в розрізі місячника шкільної бібліотеки, як: «Енциклопедії і довідники», «Каталоги і картотеки шкільної бібліотеки», «Все про довідниковий апарат» та інші.

Виходячи з вищенаведеного
 

НАКАЗУЮ:


 

1. Шкільному бібліотекарю Сіденко Г.І.:

1.1. Поновити систему проведення загальношкільної акції «Живи, книго!», розробити і затвердити план її проведення.

/ до 18.01. 2018 року/

1.2. Розробити нові критерії і підходи до проведення місячника шкільної бібліотеки.

/протягом ІІ семестру/

1.3. Активізувати роль шкільної бібліотеки у проведенні виховних заходів на базі шкільної бібліотеки та районної бібліотеки.

/протягом ІІ семестру/

1.5. Забезпечити систематизацію і дієву роботу книжкових полиць з організацією їх публічних презентацій.

/протягом ІІ семестру/

1.6.Урізноманітнити форму проведення тижня дитячо-юнацької книги у 2018-2019 н.р.

/ протягом ІІ семестру/

1.7. Ввести в практику роботи ради бібліотеки щоквартальний аналіз стану виконання затвердженого плану.

/постійно/

1.8. Ширше залучати спонсорські кошти для поповнення книжкового фонду бібліотеки та збільшення кількості дитячих передплатних видань.

/систематично/

 

2. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора школи з виховної роботи Ківіренко В.Ю.

 

Директор школи                     О.Ю.Сидорова

 

                            З наказом ознайомлені:                    В.Ю.Ківіренко

                                                                                                                                 Г.І.Сіденко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора