A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Тиждень образотворчого та музичного мистецтва

Дата: 08.02.2021 17:09
Кількість переглядів: 149

З 01.02.2021 по 05.02.2021 у нашій школі було проведено тиждень образотворчого та музичного мистецтва. Протягом цього часу проводилися різноманітні заходи та конкурси.

У 6-А класі 04.02.2021 року був проведений усний журнал «У світі живопису». Учні презентували свої цікаві знахідки пошукової діяльності про світ живопису, поділившись на дві команди виконували завдання, дізналися багато незвіданого в творчості художників. Діти ознайомилися з кольором - основним зображувальним і емоційним засобом живопису, із законами кольорознавства, гармонійним поєднанням кольорів (споріднених, контрастних) у колірному колі Й. Іттена і в кольорових схемах та як художники – живописці  використовують їх при створенні своїх робіт.

Учні також створили власні оригінальні художні образи, використовуючи знання з кольорознавства, критично їх осмисливши, проаналізувавши і зрозумівши, що колір має здатність викликати у людини думки, почуття, асоціації, настрій. Діти отримали позитивні враження від шедеврів художників - живописців, які надихнули їх на творчі пошуки в царині мистецтва. Це допомогло учням самовиразитися, виявити свої позитивні емоції та почуття, збагатити свій духовний світ; зрозуміти, що мистецтво навчає сприймати і помічати прекрасне, навчає радіти, любити і бути щасливим.  

У 7-А класі 05.02.2021 р. був проведений розважальний захід «Свято фарб» на якому учні спілкувалися про прекрасне. Про те, що оточує нас кожну мить, кожну годину, протягом всього життя. Це – неймовірні кольори, чарівні фарби. Як впливають вони на нас, на наше сприйняття світу, на нашу підсвідомість і настрій. Як вони допомагають розвивати здатність сприймати світ у всій повноті та яскравості.

Між  командами учнів класу були проведені конкурси: «Чарівна крапка», «Вчимось малювати», «Гра з глядачами»,  відгадування ребусів. Переглядаючи відеофільми діти дізналися про таємницю створення мультфільмів, ілюзію кольору, руху та ілюзію сприйняття руху та глибини. Вони дізнались багато нового та цікавого. Фарби дійсно можна назвати чарівними, а художників – чарівниками.

На уроках музичного мистецтва учні детальніше ознайомились з творчістю композиторів та слухали їхні шедеври, закріпили словесно-образні характеристики в музиці! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора