A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Закінчився тематичний період щодо формування екологічної культури "Природа - людині, людина - природі"

Дата: 31.10.2020 16:31
Кількість переглядів: 169

     Екологічне виховання сьогодні, як ніколи, є надзвичайно актуальним. Воно покликане забезпечити підростаюче покоління знаннями про взаємозв’язок природи й суспільства, допомогти зрозуміти багатогранне значення природи для громади: кожної людини, зокрема. Природа – це першооснова існування людини, а людина – частина природи. Тому завдання сучасної школи – виховати свідоме ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля як загальнолюдську цінність. Ось чому в нашій школі  приділяється значна увага реалізації Концепції екологічної освіти. Протягом тематичного періоду «Природа – людині, людина - природі» педагогом-організатором школи Довженко Т.С. було підготовлено  свято Дня вчителя. Активну участь у проведенні свята взяли класні колективи школи, класоводи й класні керівники.

     У рамках  проведення тематичного періоду пройшли години екологічного виховання "Я частиночка природи" (2-А кл.),"Світ у краплині" (3-А кл.), "Природа – людині, людина - природі"(4-А кл.), «Допоможемо природі» (4-Б кл.), «Збережемо природу» (5-11 кл.). Крім того, була організована виставка дитячих малюнків «Людина і природа» для учнів 2-4 класів та фотовиставку «Дивує пейзажами Великописарівщина»

     Природоохоронні поняття та активне ставлення до охорони природи формуємо і в результаті трудової діяльності учнів, спрямованої на охорону й збагачення природи свого краю. Традиційно проводяться операції «Бережи ліс», «Посади дерево».

     Велику роль у формуванні екологічної свідомості учнів відіграє живий куточок школи, який був створений руками дітей. Він дає змогу дітям спілкуватися з природою, виховує бережливе ставлення до оточуючого. Тому у нашій школі було проведено конкурс-огляд на краще озеленення та оформлення класних кімнат «Креатив». Призові місця посіли учні: 4-Б,  4-А, 3-А, 2-А, 1-Б, 1-А, 8-А, 8-Б, 5-А класів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора