A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Дитинства останній дзвінок

Дата: 24.05.2019 12:28
Кількість переглядів: 280

 

Світить сонечко,  весна...
Тож гуляй хоч до утра!

Не потрібно вчить уроки.

Останній дзвоник пролунав

Останній дзвоник – це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Цього свята немає в жодному календарі. Воно буває лише раз у житті кожної людини, кожного з нас.

Золотою симфонією прозвучала мелодія шкільного дзвоника у Великописарівській  спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів, як відгомін далекого дитинства, у яке неможливо повернутися. Ранок 24 травня наповнився спогадами, веселощами, надіями та твердою впевненістю у майбутньому. Школа зібрала всіх, хто колись навчався, хто навчається і хто мріє навчатися.

Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікул. Майже всі, кому йти в школу в другій, третій і так далі клас, радіють цьому довгоочікуваному дню. Три місяці свободи від строгого розпорядку дня, ранніх пробуджень, підручників і контрольних.

Але для деяких закінчення шкільного року пов'язано не тільки з радістю, але і з побоюванням, легким смутком, надіями … Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвоник є відліком початку найбільшої зміни в житті. Вони начебто і не зовсім дорослі ще, але вже й не діти. Попереду ще море тривоги у вигляді ЗНО та вступу до ВИШів.

З вітальним словом до великої шкільної родини звернулася директор школи Сидорова О.Ю., яка не тільки розповіла про здобутки протягом 2018/2019 навчального року, а й нагородила грамотами та подарунками переможців різноманітних конкурсів та спортивних змагань

Привітати зі святом останнього дзвоника учнів, випускників, учителів та батьків завітали: Великописарівський селищний голова Клизуб Л.Г., заступник начальника відділу освіти Великописарівської РДА Сіденко І.Г., завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Плотнікова С.П.

У своїх виступах вони бажали школярам весело і з користю для себе провести літні канікули, набратися сил та енергії перед наступним Першовереснем, випускникам – успішного старту в дорослому житті, а їхнім батькам – терпіння та витримки.

В свою чергу випускники висловили слова вдячності та поваги усім педагогам, які впродовж 11 років не тільки навчали, а й допомагали добрим словом та порадою.

Коли пролунав останній дзвінок – надія і радість переплелися в душах випускників та їхніх батьків. Скільки було в ньому спогадів, мрій і сподівань, радості та світлої печалі… Почувши його, випускники зі смутком згадали прожиті шкільні роки і те, що їх уже не вернути назад, як ніколи відчули, що школа для кожного – це рідний дім, адже вони тут виросли. Тож цього дня і школа в травневому подиху весни притихла, щоб попрощатися з ними, провести в далеку дорогу, яка називається дорослим життям.

Свято вдалося! Чудових вам канікул, школярі!А випускникам реалізувати власні здібності, таланти, побудувати успішну долю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора