A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Вітаємо учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

Дата: 19.02.2020 15:14
Кількість переглядів: 242

На базі Сумського державного університету 18-19 лютого відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. П’ятий рік поспіль наші учні мають шанс бути причетними до цього грандіозного заходу, який є одним із провідних в Україні.

Після привітань та слів підтримки учні Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів продемонстрували свої знання та здібності під час написання базових дисциплін, а також поспілкувалися з провідними науковцями закладів вищої освіти Сумщини під час захисту. Юні науковці отримали рекомендації щодо подальшої роботи свого наукового дослідження. Більшість науково-дослідницьких робіт, представлених на конкурс-захист, отримали схвальні відгуки від журі.

Цьогоріч на конкурс-захист представлено 16 науково-дослідницьких робіт у 7 відділеннях та 11 секціях. Тож за підсумками конкурсу-захисту учні досягли значних результатів. У відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, секція мистецтвознавства: І місце у Єлизавети Шевцової (11 клас) та Владислава Пахомова (10 клас), ІІ місце у Аріни Ключник (9 клас) та Наталії Кушнірьової (8 клас); у секції фольклористики здобула ІІ місце Аріна Ключник (9 клас); у секції української літератури виборола ІІІ місце Катерина Савченко (9 клас). У відділенні історії, секція етнології вибороли ІІ місце Анастасія Надточий (11 клас) та Наталія Коноз (9 клас); у секції історичного краєзнавства – ІІІ місце має Дмитрій Гордієнко (10 клас). У відділенні наук про Землю на секції кліматології та метеорології ІІ місце отримала Софія Скрипник (9 клас). У відділенні філософії та суспільствознавства, секція педагогіка – ІІІ місце у Ярослави Бондаренко (9 клас). У відділенні економіки на секції мікроекономіки та макроекономіки ІІІ місце здобула Анастасія Глущенко (9 клас).

Також слід відзначити учасників ІІ етапу конкурсу-захисту у відділенні екології та аграрних наук, секція охорона довкілля та раціональне природокористування Анастасію Сумцову (9 клас) та Надію Іщенко (10 клас); у секції агрономія – Дениса Яковенка (8 клас). У відділенні хімії та біології, секція медицини – Анастасію Коноз (9 клас).

Висловлюємо щиру подяку організаторам конкурсу ОЦПО та РТМ та особисто Оксані Валеріївні Герасименко, завідуючій Сумським територіальним відділенням Малої академії наук України за вмілу організацію заходу. Окремі слова подяки заслуговують батьки, учителі та наукові керівники, які доклали чимало зусиль для підготовки учнів до щорічного інтелектуального змагання.

За підсумками конкурсу-захисту Анастасія Надточий здобула абсолютну перемогу в секції етнологія й має честь представляти Сумську область на всеукраїнському рівні. То ж побажаємо їй нових звершень й омріяних висот.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора