A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради Сумської області

Що треба знати випускнику

Дата: 03.04.2022 17:29
Кількість переглядів: 84

 

? У 2022 році замість звичайного ЗНО буде Національний Мультипредметний Тест, який охоплює українську мову, математику, історію України. Його проведення буде офлайн, оцінювання відбувається одразу, тому бали будуть оголошені після завершення тесту. У учасники повинні виконати 60 завдань за 80 хвилин.

Випускники повинні будуть прийти до визначеного в районі місця проживання (або тимчасового перебування) центру тестування і скласти іспит. Враховуючи воєнний стан в країні і високу ймовірність повітряних тривог у різних регіонах, тестування не буде проводитися в один день і в один час. Майбутні вступники матимуть на проходження тесту мінімум 10 днів (без урахуванням можливої додаткової сесії). Щоразу варіанти завдань будуть різними, аби забезпечити прозорість. Якщо дитина не може фізично прийти і скласти ЗНО сьогодні, це можна зробити в інший день.

?Вперше, в Україні буде використовуватися при вступі мотиваційний лист. Він буде використовуватися, як додатковий важель рейтингу дитини до вступу у вищі заклади освіти.

?Всі абітурієнти матимуть можливість взяти участь у вступній кампанії - 2022, навіть ті, хто за кордоном.

Найбільш актуальні питання та відповіді:

????Чи будуть пільги для внутрішньо переміщених осіб????? Пільги, для такої категорії діють відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 №973

????Якщо буде повітряна тривога під час тестування, як бути? ????У такому випадку, тестування буде призупинено, після відбою тривоги дитина зможе повернутися до виконання завдань.

????У яких регіонах України будуть проходити тестування????? Тестування будуть проходити на території всієї України, окрім тимчасово окупованих територій.

????Чи буде пробний варіант Національного Мультипредметного Тесту? ????Так, планується у червні 2022 року.

????Чи буде включена до іспитів англійська мова? ????Ні.

????Як проходить оцінювання тестів????? Тестові бали + шкала від 100-200. Поріг для медичних професій - 150 балів, для всіх інших від 120 балів.

????Чи будуть повернені кошти за пробне ЗНО? ????Так, найближчим часом буде створено механізм повернення коштів.

????Де будуть проходити діти Національний Мультипредметний Тест????? У спеціально обладнаних комп'ютерних класах.

????Чи будуть передбачені бюджетні місця у 2022 році? ????Так.

????У якому закладі освіти будуть видати свідоцтво про здобуття базової/повної загальної середньої освіти? ????Свідоцтва про освіту, можуть видавати як у тому закладі, де ви постійно проживаєте, так і в тому закладі, де ви навчаєтесь зараз.

????Чи враховуватиметься середній бал свідоцтва? Ні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора